Home » NIEUWS » Twee minuten film zegt meer dan 1000 woorden!

Twee minuten film zegt meer dan 1000 woorden!

Een natuurdocumentaire over onze Groene Stad Achter De Duinen: die was er nog niet. Maar binnenkort wel! Sinds twee jaar brengen ervaren natuurcineasten vele uren door in het veld, de duinen, de bossen, plassen, grachten, sloten – ja, zelfs in de Hofvijver.  

Een sprookjesachtig mooie natuurdocumentaire over de biodiversiteit van de natuur met de stad Den Haag als middelpunt daarvan. Als kijker beleef je dit vanuit het oogpunt van de natuur. In beeld wordt gebracht de strook van de Noordzee, het strand, de duinen, parken, bossen grachten, waterpartijen en stukjes groen in de stad. Op de voorgrond komt wat er in en om deze stukken natuur leeft, beweegt en bloeit, met telkens daar waar mogelijk in de achtergrond het stadsleven. Hiervoor worden opnames gemaakt in en om de Haagse natuurgebieden en in de stad, op en onder water en in de lucht. De natuurgebieden en de stad worden in beeld gebracht vanuit een zichtveld dat men gewoonlijk niet gewend is.

 

De Noordzee met haar unieke kuststrook, de diversiteit van leven in de duinen, het sprookjesachtige Haagse bos, onze schitterende parken en fascinerend onderwaterleven: deze documentaire toont voor het eerst de omvangrijke Haagse natuur in volle glorie. De filmers brengen de natuurgebieden in en rond Den Haag in beeld zoals niemand die ooit heeft gezien.

 

Economisch, zowel nationaal als internationaal, zijn er weinig steden die deel uitmaken van een natuurpark, waardoor Den Haag een unieke status geniet. Wat de samenwerkende partners hebben gedaan op het gebied van biodiversiteit en ecologisch beheer, wat het effect is van de reeds ondernomen acties en wat er nog gedaan gaat worden in de toekomst zullen verwerkt worden in de documentaire. We mogen trots zijn op de unieke status en hoe deze bereikt is en de makers willen met de documentaire deze unieke kans en status letterlijk “zichtbaar” maken voor het grote publiek. Respect hebben voor natuur komt voort uit bewustwording ervan. Naast alle educatie die er op dit gebied al plaatsvindt willen we de kijker op een ongedwongen manier verleiden oog te krijgen voor de natuur, nieuwsgierigheid opwekken en zo betrokkenheid vergroten. De opnames worden gemaakt in grootformaat bioscoop. De beoogde voltooiing is rond 2025-2026. De AVN hoopt dat dat op tijd is voor ons eeuwfeest.

 

Respect hebben voor natuur komt voort uit bewustwording. De AVN is partner in het maken van deze film, samen met andere betrokken organisaties zoals o.a Hoogheemraadschap Delfland, Staatsbosbeheer, Haagse Hogeschool, Nationaal Park Hollandse Duinen.

 

Er is al een teaser gemaakt van de film: