Home » Archief » Ooievaars Natuurlijk en vier Haagse natuurfilms heruitgegeven

Ooievaars Natuurlijk en vier Haagse natuurfilms heruitgegeven

Geplaatst op
De uitverkochte DVD Ooievaars Natuurlijk van Jan van den Ende en Monique van de Broek is heruitgegeven. De DVD is te bestellen via de AVN en kost 10,- incl verzendkosten. Klik hier om te bestellen. Op de DVD staan vijf natuurfilms

Ooievaars Natuurlijk (2002) in opdracht van de Haagse Vogelbescherming
Geen vogel beleefde zo’n opzienbarende terugkeer in Nederland als de ooievaar. Na zijn alarmerende verdwijning rond 1970 startte Vogelbescherming Nederland een herintroductieplan. Door bescherming en herstel van hun voedselgebied zullen ooievaars in de toekomst steeds beter op eigen poten kunnen staan. Jan van den Ende en Monique van den Broek volgden de ooievaar op zijn liefdespad entijdens de zorg voor hun jongen. Zij reisden mee met de jonge vogels die, zonder hun ouders, de weg naar Afrika weten te vinden. Zo kunt u meegenieten van duizenden ooievaars die zich, zeilend op thermiek, gereed maken voor de oversteek vanuit Spanje naar Marokko. (27 minuten)

Struinen door de duinen (2002) in opdracht van het Duinwaterbedrijf Zuid-Holland
Compilatie van duinfilms gemaakt ter gelegenheid van de dr. Abraham Schierbeekprijs, uitgereikt door burgemeester Deetman aan Jan van den Ende en Monique van den Broek op 12 maart 2002 (15 min)

Clingendael (1999) in opdracht van de Alg. Ver. voor Natuurbescherming voor Den Haag e.o.

Op het landgoed Clingendael gaan historie en natuur hand in hand en dwaalt u van verleden naar heden. In de 17e eeuw legt de familie Doublet een Franse tuin aan midden in de clingen (oude duinen) tussen Wassenaar en Die Haghe. Anderhalve eeuw later richt de familie Van Brienen de tuin in volgens de Engelse landschapsstijl. De Japanse tuin van freule Daisy van Brienen dateert uit het begin van de twintigste eeuw. Kort na haar dood breekt de Tweede Wereld oorlog uit en maakt Rijkscommissaris Seyss Inquart het landgoed tot de ‘Vesting Clingendael’ In 1954 koopt de gemeente Den Haag het landgoed aan, dat nu vrij toegankelijk is (27 min)

Natuur nabij (1997) in opdracht van IVN vereniging voor natuur en milieueducatie

In Nederland, een van de dichtsbevolkte landen ter wereld, blijkt natuur soms dichterbij te zijn dan we denken. Een ooievaarsnest boven voorbijrazende treinen, bijenkasten op het dak middenin de stad, een watertuin in het oude centrum, ringslangen in de achtertuin, een nest jonge torenvalken in de plantenbak op tien hoog. Het wordt duidelijk dat met eenvoudige maatregelen allerlei planten en dieren een steuntje in de rug kunnen krijgen (27 min)

Den Haag Natuurlijk, (1986) in opdracht van AVN en Haagse Vogelbescherming

Voor gewone recreanten, maar ook voor de doorgewinterde natuurliefhebber blijkt in en rond onze steden nog heel wat te beleven. Den Haag is zo’n stad met vlakbij puur Hollandse polders, prachtige loofbossen en een – voor Europa – uniek duinlandschap (27 min)