Home » NIEUWS » Inspraak groen en natuur in de toekomst van stadsdelen Den Haag

Inspraak groen en natuur in de toekomst van stadsdelen Den Haag

Per 1 januari is de omgevingswet van kracht. Dat betekent dat de bestemmingsplannen die nu ons groen en onze natuur beschermen worden vervangen door één omgevingsplan. Voorlopig worden daarin alle huidige bestemmingsplannen opgenomen. Dat omgevingsplan is weer de uitwerking van een omgevingsvisie. In Den Haag wordt aan die visie nog gewerkt. Zolang de visie er niet is, is sprake van een overgangssituatie. Die is onwenselijk, omdat allerlei nieuwe plannen worden ontwikkeld, terwijl de achterliggende visie nog niet klaar is!

Er wordt gevraagd om uw inbreng, om uw visie op de toekomst van Den Haag. Dat gaat per stadsdeel. Heeft u een mening, laat die vooral horen.

We hebben nu een mooie groene stad, kies voor een toekomst met veel groen en ook kansen voor natuur. Met bloemen en struiken en bomen die oud kunnen worden. En ook bijen en vlinders en vogels. In de verschillende stadsdelen zijn bijeenkomsten georganiseerd.

 

Ga er heen en kies voor een toekomst met groen en natuur!

 

De bijeenkomsten worden georganiseerd door de gemeente Den Haag. Meer informatie vindt u op https://omgevingsvisie.denhaag.nl/artikel/74

 

Aanmelden en op de hoogte blijven

Wilt u zich aanmelden voor uw stadsdeel? Stuur dan een mail naar omgevingsvisie@denhaag.nl

 

Een aantal bijeenkomsten is al geweest. U kunt in ieder geval nog naar Laak, Segbroek, Centrum tweede sessie (Schilderswijk, Transvaal, Stationsbuurt, Rivierenbuurt) en Scheveningen.

 

Heeft u de bijeenkomst in uw stadsdeel gemist? Tot en met 29 februari kunt via de Haagse Mixer (https://omgevingsvisie.denhaag.nl/haagsemixer) laten weten wat u belangrijk vindt.