Home » NIEUWS » AVN praat mee over inrichting Eisenhowerlaan

AVN praat mee over inrichting Eisenhowerlaan

Voor de toekomstige inrichting van de Eisenhowerlaan in Den Haag (achter World Forum/ het vroegere Congresgebouw) heeft de gemeente verschillende varianten getekend en gepresenteerd aan het wijkoverleg en verschillende Haagse organisaties, onder andere de AVN. Omwonenden maken zich zorgen over de smalle en gevaarlijke fietsstrook en pleiten voor een veiligere oplossing. Hoewel de groene trambaan veelvuldig wordt gebruikt voor het uitlaten van honden, is er mogelijk geen plaats voor in de nieuwe inrichting. Er staan ook twee rijen lindes langs de trambaan. Op zich zijn deze volgens de AVN bomendeskundigen goed verplantbaar.

Omdat iedereen wel erkent dat de situatie onhoudbaar is, zijn eerder al enkele noodmaatregelen genomen, zoals kleine drempels en een snelheidsbeperking van 30 km/u, maar deze hebben niet geleid tot de gewenste verbeteringen. Auto’s rijden nog steeds te hard en er is onvoldoende ruimte voor fietsers naast auto’s, bussen en vrachtwagens. Dit heeft als gevolg dat fietsers vaak uitwijken naar het trottoir of een andere route kiezen.

Het dilemma is om veiligheid van fietsers te combineren met het behoud van groen en bomen. Ook moet er voldoende ruimte overblijven voor de HTM bus en hulpdiensten. In de toekomst zou het tracé gebruikt kunnen worden voor de ‘schaalsprong OV’ naar de haven. Maar daar is niets definitief over besloten. Sinds tram 10 is gestopt rijdt er geen tram meer. Het niet buurtgebonden autoverkeer kan via een andere route worden geleid, zoals de president Kennedylaan.