Home » NIEUWS » Help mee natuur in de omgevingsvisie te krijgen

Help mee natuur in de omgevingsvisie te krijgen

De Omgevingsvisie wordt een belangrijk document voor Den Haag, het geeft de kaders voor het omgevingsplan. In het omgevingsplan, de opvolger van de bestemmingsplannen, staan regels over de inrichting van onze omgeving.

De gemeente heeft een heel participatietraject opgetuigd over de omgevingsvisie waar we allemaal ons zegje mogen doen. Alleen is het in dat traject heel lastig te zeggen dat Den Haag vooral zo’n mooie groene en natuurrijke stad moet blijven als het nu is!

Het stond nog wel bij de opgaven in de zogenaamde startnotitie, het versterken van natuur, groen en biodiversiteit in de stad. Maar bij de ambities voor de stad ligt de nadruk op het klimaat. Den Haag houdt een aantal bijeenkomsten in de wijken met een participatie-instrument wat ze de ‘Haagse Mixer’ noemen. Die Haagse mixer is een schuifpaneel waarop de ambities uit de omgevingsvisie kort en praktisch worden beschreven. Deelnemers kunnen zelf met de schuiven aangeven welke ambities zij het belangrijkst vinden. In die mixer is wel sprake van een ‘klimaatbestendig’ Den Haag, maar wordt natuur of groen niet genoemd. En we kennen allemaal wel de voorbeelden van zonnepanelen die groen verdringen. Goed voor het klimaat maar niet voor groen en natuur.

Daarom vragen wij onze leden, ga alsjeblieft naar bijeenkomsten en zeg dat behoud van groen en natuur belangrijk is!

Wilt u bij een bijeenkomst in je stadsdeel zijn? Stuur dan een mail naar omgevingsvisie@denhaag.nl met daarin uw naam en uw stadsdeel/wijk en de gemeente stuurt een uitnodiging zodra datum en locatie bekend zijn.