Home » NIEUWS » De landelijke Bomenstichting organiseert een Cursus “Bomenrecht en Bomenrechtspraak” op 26 september

De landelijke Bomenstichting organiseert een Cursus “Bomenrecht en Bomenrechtspraak” op 26 september

De Landelijke Bomenstichting heeft mr. Bas Visser, een ervaren senior boomjurist uit Winterswijk, bereid gevonden om op 29 september een leerzame cursus “Bomenrecht en Bomenrechtspraak” te begeleiden. Het programma belooft inzicht te bieden in verschillende facetten van bomenrecht. Het evenement vindt plaats in het congrescentrum Antropia in Driebergen.

De bijeenkomst begint om 13.00 uur met een ontvangst, gevolgd door de opening om 13.30 uur door mr. Ines Verbeek van de Landelijke Bomenstichting. De inhoudelijke sessies beginnen met een presentatie van mr. Jilles van Zinderen, advocaat bij Monte Legal in Utrecht, over “Bomen en Schade”. Vervolgens zal mr. Sebastiaan van Kooten, vastgoedjurist bij Stichting Achmea Rechtsbijstand, spreken over “Bomen en Buren”.

Na een korte pauze wordt de cursus hervat met een presentatie over “Bomen en Bezwarencommissie” door mr. Bas Visser. De dag wordt afgesloten om 17.00 uur.

De cursus belicht de juridische aspecten van bomen in verschillende contexten, waardoor deelnemers een beter begrip krijgen van de complexe vraagstukken die zich kunnen voordoen bij bomenbeheer en -behoud.

Neem contact op met info@bomenstichting.nl als u belangstelling heeft.