Home » Archief » 31 mei 2015 ……. Op stap naar Midden Delfland

31 mei 2015 ……. Op stap naar Midden Delfland

Is er een betere manier voor bewoners van Wateringse Veld om Midden-Delfland te leren kennen dan op stap te gaan in dit gebied ‘om de hoek’. Samen met de Midden-Delfland Vereniging en Bewonersplatform Wateringse Veld organiseert de AVN op zondag 31 mei een fiets/wandelexcursie. Drie dagen eerder, op donderdag 28 mei, is er een opwarm-avond.

Per fiets en te voet door de polder op 31 mei
De excursie van acht kilometer start per fiets langs de Zweth en gaat dan te voet over de dijkpaden van de Woudsepolder en gaat dwars door ’t Woudt, het oudste kerkdorp van Nederland. Onderweg geven gidsen uitleg over het landschap en de historie.  Boerderijkenner Frits van Oostroom is bij de hand in ’t Woudt om te vertellen over de cultuurhistorie van dit prachtige dorp. In het groen van de Zwethzone kunnen kinderen onder deskundige begeleiding waterbeestjes vangen, een educatieve natuuractiviteit die ook voor ouders interessant is. Bij de waterinlaat van de Woudsepolder geeft de schouwmeester uitleg over de calamiteitenberging en bij de Groeneveldse molen komt de molenaar u per roeiboot ophalen om de molen te bezichtigen.

Start:
Deelnemers kunnen starten tussen 11 en 14 uur vanaf het parkeerterrein aan de Sylvain Poonstraat (Wateringse Veld). De route en andere informatie is daar voorhanden. Aanmelden is niet nodig, deelname excursie is gratis. De kinderactiviteit kost 1,- euro. Honden kunnen helaas niet mee vanwege verstoring van de weidevogels.

Opwarm-avond 28 mei
Wie meer wil weten over Midden Delfland en de Haagse Natuurbescherming is van harte welkom op de  opwarm-avond op donderdag 28 mei. In grote stappen nemen de organisaties u mee in de geschiedenis van het eeuwenoude polderlandschap van Midden-Delfland en de natuurwaarden van het gebied. De avond start om 20.00 uur (inloop en koffie vanaf 19.45 uur), in de aula van basisschool de Fontein, Laan van Wateringse Veld 462.

Stad en Land samen beleven
De Midden-Delfland Vereniging en de Haagse Natuurbescherming AVN willen de banden tussen Midden-Delfland en Den Haag aanhalen. “De stedeling mag best wat vaker over de grens komen buurten in het polderlandschap” is het devies van de Midden-Delfland Vereniging. De Haagse natuurbeschermings-vereniging AVN geeft die mogelijkheid al door excursies en dagtochten voor haar Haagse achterban te organiseren. “Er is veel samen te beleven. Als stedelingen het agrarische land goed leren kennen zullen ze ook op de bres gaan staan om de kwaliteit van het open polderlandschap te bewaren”, meent Maarten Smies, sinds vorig jaar voorzitter van de AVN.