Home » Uitbreiding Bunkermuseum gaat niet door

Uitbreiding Bunkermuseum gaat niet door

Geplaatst op
Dankzij een samenwerking van omwonenden, bewonersorganisatie Noordelijk Scheveningen en AVN heeft het bezwaar tegen verdere uitbreiding van het bunkermuseum in de Nieuwe Scheveningse Bosjes succes gehad bij de raadscommissie ruimte!

Het ging op 5 september om het toegankelijk maken van nog eens drie bunkers in de Nieuwe Scheveningse Bosjes, naast de drie die al geopend zijn.
Het voorstel was dat de Gemeenteraad een ‘Verklaring van geen bedenkingen’ zou afgeven. Er waren echter bedenkingen genoeg! De insprekers, waaronder de AVN, hebben ze uiteengezet tijdens vier inspraakbeurten. En de raadsleden namen de bezwaren serieus. Vrijwel alle partijen stelden vervolgens kritische vragen aan de wethouder, vooral omdat dit een derde poging was om de bunkers open te stellen terwijl er reeds een uitspraak van de rechter was om dit niet te doen. Wethouder Revis heeft het voorstel vervolgens, op grond van een nieuwe belangenafweging, ingetrokken. De Stichting Atlantikwallmuseum wordt gewaardeerd om wat ze doet en organiseert, maar in dit geval heeft de waardering voor het groen meer prioriteit. Dus blijven de resterende bunkers in de Bosjes onder de grond. Zodat we daar van de natuur en rust kunnen blijven genieten, zonder herinnerd te worden aan de oorlog!