Home » NIEUWS » Prachtige tentoonstelling over Haagse natuur geopend!

Prachtige tentoonstelling over Haagse natuur geopend!

Wethouder voor het Haagse Groen Hilbert Bredemeijer heeft deze week de prachtige tentoonstelling ‘Ode aan de natuur’ geopend voor een groen publiek.

Vanwege Corona volgde nog een tweede opening: zaterdag de ‘vernissage’ voor de 68 kunstenaars. Zij hebben veel verschillende technieken en materialen gebruikt, van potlood tot olieverf, “gejutte” materialen tot ceramiek. En een grote verscheidenheid aan natuur uitgebeeld. Duinen, landgoederen, bossen, parken, bijzondere bomen en dieren. Al met al een schitterende hulde aan de groene rijkdom van Den Haag en omgeving. Verrassend is dat kunstenaars uit Amsterdam liever hier komen om natuur te schilderen.
Natuur waar de unieke Haagse vereniging AVN (bijna 4000 leden) zich al 95 jaar voor in zet. Met veel successen en ook tegenslagen. Tijd om te vieren wat we nog hebben! Want een ding is duidelijk: Hagenaars en Hagenezen zijn verenigd in hun liefde voor groen en bomen.

Iedereen is welkom op de  AVN jubileum kunsttentoonstelling ‘Ode aan de Natuur in Den Haag en omgeving’. Gratis. Tot en met 26 september in de Haagse Kunstkring (HKK), Denneweg 64. Er is ook een mooie catalogus bij!