Home » nieuwsbrief » Hoe Westland belangengroepen informeert

Hoe Westland belangengroepen informeert

Al een tijdlang nodigt de gemeente Westland belangengroepen uit om gemeentelijke ontwikkelingen op natuurgebied te bespreken. De AVN wordt daar ook bij betrokken. Het is een initiatief van het gemeentebestuur, in dit geval de wethouder die natuur en klimaat in zijn portefeuille heeft. Met enige regelmaat zijn er bijeenkomsten, en deze lente is er, op 31 mei, een fietstocht georganiseerd langs de projecten waar de gemeente onze mening over wilde, zoals het nieuwe voedselbos bij de Lier en ontwikkelingen in Maasdijk. De gemeente Westland heeft weliswaar een stuk minder inwoners dan Den Haag, maar doet er qua oppervlak niet voor onder. Er is dus een flinke afstand afgelegd.

 

Na een uitleg van de initiatiefnemers van het voedselbos aan de Zijtwende in de Lier, kreeg de groep van ongeveer dertig betrokkenen uitleg over het programma ‘groen is goud’ van de gemeente Westland in het Auditorium. De deelnemers konden hun mening geven in een paar interactieve sessies, jawel, met geeltjes.

 

Het initiatief ven deze fietstocht is, wat er ook uitkomt, een verfrissende afwisseling met het bijwonen van commissie- en raadsvergaderingen en het doorspitten van een steeds toenemende papierbrij.

 

Uiteraard is die papierberg er nog steeds en het aantal pagina’s blijft groeien, zeker in het digitale tijdperk. De AVN blijft alert, ook in deze gemeente, of de groene plannen zich ook vertalen in groen handelen.