Home » Van het bestuur: Jubileumtentoonstelling over natuur in 2021

Van het bestuur: Jubileumtentoonstelling over natuur in 2021

In september 2021 bestaat de AVN 95 jaar. Bijna een eeuw waarin we hard hebben gewerkt om de natuur in en om Den Haag te behouden en te verbeteren.

Om dit te vieren, organiseren we gedurende de maand september 2021 een tentoonstelling over de natuur. Hiervoor doen we een oproep aan kunstenaars om het Haagse groen in het zonnetje te zetten! We willen hiervoor zoveel mogelijk kunstenaars uit Den Haag en omgeving uitnodigen. Alle soorten werken zijn welkom van schilderijen tot beeldhouwwerk, zolang het onderwerp maar ‘herkenbare natuur in de Haagse regio’ uitbeeldt. Denk daarbij aan duinen, groengebieden, bossen, parken, weilanden, stedelijk groen, volkstuinen of bijzondere (straat)bomen.

 

Een selectie van de kunstwerken wordt in september 2021 tentoongesteld in de zalen van de Haagse Kunstkring (HKK), aan de Denneweg. Om brede aandacht aan deze kunst te geven, willen we met behulp van foto’s van een selectie van de aangeleverde kunst een glossy brochure maken.
Aan de Denneweg hopen we begin september 2021 ook de traditionele AVN jubileumborrel te houden in combinatie met de opening van de tentoonstelling. En daarnaast andere jubileumevenementen zoals lezingen, discussiefora, gedichtenavond, muziek, dat alles afhankelijk van de ontwikkeling rond het Coronavirus. Wie ideeën heeft voor evenementen, kan contact opnemen met Caroline de Jong en Anneloes Groot via jubileumtentoonstelling2021@avn.nl.