Home » NIEUWS » Gebouw Bloem en Daal gaat niet door Natuur belangrijk

Gebouw Bloem en Daal gaat niet door Natuur belangrijk

Geplaatst op
De bouw van een groot appartementencomplex aan de Daal en Bergselaan tussen Bergkerk en Ranonkelstraat gaat definitief niet door. Het groene eiland dat daar op de hoek van het Stokroosveld ligt is te waardevol om te laten verdwijnen.

Na een jaar onderhandelen heeft wethouder Joris Wijsmuller onlangs laten weten dat hij het niet verantwoord acht om deze groene plek op te offeren voor stedelijke verdichting. “Het past gewoon niet in de beleidsprincipes van de Agenda Groen”, liet hij de actiegroep weten.
Het plan dateert van begin 2016. De AVN maakte in dat voorjaar direct een natuurinventarisatie van het terreintje en presenteerde dat aan de wethouder. Tegelijk formeerden de bewoners van de aangrenzende Ranonkelstraat een actiecomité waarin ook een stedenbouwkundige en architect zitting hadden. Of deze gezamenlijke deskundigheid de doorslag heeft gegeven blijft achteraf koffiedik kijken, maar de discussies met het gemeentelijke projectteam waren altijd goed onderbouwd. Als AVN zijn we trots dat we hebben kunnen meehelpen om de natuurwaarde van dit stukje stad in beeld te brengen en daarmee te behouden. Samen behouden we een mooie leefomgeving.