Home » nieuwsbrief » Bunkerbouw in de Scheveningse bosjes

Bunkerbouw in de Scheveningse bosjes

Het is weer eens zover: er ligt een aanvraag voor bouwwerkzaamheden bij een van de bunkers, dit keer niet in de Nieuwe Scheveningse Bosjes maar in de "oude" Scheveningse Bosjes, op het Belvedèreduin. De AVN klimt weer in de pen.

Op 18 april is een aanvraag gepubliceerd, waarin staat dat men van plan is om twee zeecontainers naast een ondergrondse bunker in de Scheveningse bosjes te plaatsen voor “bijeenkomsten”. Tja, vraag je je dan af, hebben we dat ècht nodig?

 

Als AVN verzoeken we het Gemeentebestuur vriendelijk maar beslist om deze aanvraag af te wijzen. Met redenen!

  • Het plan druist recht in tegen de geldende regels, inclusief de beheersverordening (:behoudend bestemmingsplan) en het Rijksbeschermd Stadsgezicht. De Scheveningse Bosjes zijn bedoeld voor genot van de prachtige natuur, niet voor betonnen constructies.
  • We zijn allemaal verantwoordelijk voor het behoud van onze natuurlijke schatten. Er is een zorgplicht voor de natuur! En laten we eerlijk zijn, twee zeecontainers ingraven naast een bunker, dat klinkt niet als een knuffel voor Moeder Natuur.
  • Het voorstel staat lijnrecht tegenover ons stadsbeleid om groene gebieden te koesteren. En laten we niet vergeten wat onze gemeenteraad heeft besloten over de Scheveningse Bosjes, dat staat in de Visie daarop.
  • Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Er zijn genoeg andere plekken waar men gezellig kan samenkomen zonder het groen te schaden. Er zijn voldoende andere bunkers die bovengronds toegankelijk zijn, bijvoorbeeld langs de Badhuisweg. En wie meer wil weten over de verschrikkelijke gevolgen van oorlog en bezetting door een moorddadig regime, ga naar of het spiksplinternieuwe Oranjehotel, vlak erbij!

De AVN heeft het gemeentebestuur en de gemeenteraad van onze bezwaren op de hoogte gebracht. Kijk bij de zienswijzen