Home » Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht

Nu de wisseling van bestuur een feit is, is het tijd voor de oude voorzitter om op de afgelopen periode terug te kijken. Mijn voornaamste speerpunt was, gesteund door de rest van het bestuur, de vereniging verder te begeleiden op de weg naar meer proactiviteit.

De AVN neemt deel aan een behoorlijk aantal denktanks, overleggen en schroomt niet om met ideeën te komen die soms op het moment dat ze geopperd worden weggelachen worden en later toch uitgevoerd. Zo is mijn idee om de parkeergarage in Kijkduin een ondergrondse ingang te geven (zodat boven de grond toch met ‘stepping stones’ een verbinding ontstaat tussen de twee duingebieden) na vele jaren weerstand toch in uitvoering genomen.
Helaas heeft proactief meedenken ook een keerzijde, omdat het vaak gezien wordt als meewerken met de overheid. Zoals bij de uitbreiding van Madurodam toen onze pogingen om de plannen te minimaliseren slaagden, maar door een deel van de achterban wordt gezien als ‘het weggeven van een stuk bos’.
Met die kritiek moeten we leren omgaan. Als je je nek uitsteekt en oplossingen zoekt, ben je nu eenmaal kwetsbaarder dan als je alleen maar ‘tegen’ bent. Opinies zijn echter complex en bij andere projecten werken we vaak weer gemoedelijk samen met de mensen die eerder kritiek leverden.

Tot mijn genoegen kan ik constateren dat het aantal actieve vrijwilligers en bestuursleden momenteel veel groter is dan bij mijn aantreden in 2015. Gewoon leden werven blijft echter lastig in deze tijd. Daar moeten we nog meer energie aan gaan besteden. Daarom doe ik vanaf deze plaats een beroep op u als Haagwindelezer. Helpt u ons aan een nieuw lid ? Samen kunnen we ons dan sterk blijven maken voor verbetering van de natuur in de stad en wijde omgeving.

 

Jos Verhoeff,
scheidend voorzitter

 

Op onze ALV in april nam ik het voorzitterschap over van Jos Verhoeff. Ik heb me toen voorgesteld aan de aanwezige leden maar omdat u daar niet allemaal bij aanwezig was, doe ik dat hierbij graag nogmaals voor alle Haagwinde lezers. Ik ben geen nieuwkomer binnen de AVN want tussen 1998 en 2012 was ik reeds actief als portefeuillehouder en later vice-voorzitter in het bestuur. Van professie ben ik specialist bij Defensie maar in mijn vrije tijd groot natuurliefhebber en vogelspotter. Die vrije tijd heb ik vanaf 2012 tevens benut om een studie af te ronden. Nu het einde daarvan in zicht is, heb ik me weer beschikbaar gesteld voor de AVN. Ik vind het een geweldige eer om voorzitter te mogen zijn van deze springlevende en actieve vereniging. En ik help graag mee aan nog meer inzet voor het groen van onze leefomgeving.

 

Dick Ooms,
aantredend voorzitter