Home » Scheveningse Bosjes

Scheveningse Bosjes

Ten zuiden van Leiden, tussen de Vliet en de A4 liggen van oudsher polders. Deze maakten deel uit van het buitengebied van het dorp Stompwijk, nu onderdeel van gemeente Leidschendam-Voorburg.

In de Scheveningse Bosjes zijn weer veel bomen geblest, van rode stippen voorzien. Het gaat om de uitvoering van jaar twee van het Beheerplan Scheveningse Bosjes. De AVN heeft erop aangedrongen dat er weer wandelingen worden georganiseerd, in januari, om uitleg te geven. Daar wordt gehoor aan gegeven! De data komen op de website van het Haagse Groen. Daar is ook te vinden hoe men zich kan aanmelden als vrijwilliger! Er is veel te doen voor vrijwilligers om de Bosjes mooi te houden. U kunt bijvoorbeeld helpen bij het opschonen van nieuwe aanplant van het eerste jaar.
Goed nieuws is dat, in tegenstelling tot wat eerder was geschreven, de Corsicaanse dennen op het Belvedèreduin niet worden gedund. De AVN vond dat niet nodig, het zijn tenslotte al oude bomen die hun ruimte al hebben ingenomen. Wel worden grote esdoorns die vlak naast dennen en eiken staan, verwijderd. Belangrijk is ook dat weer nieuwe bomen en struiken worden geplant waar veel bomen en struiken zijn weggehaald.