Home » Oorkonde voor volhouder

Oorkonde voor volhouder

Alweer een aantal jaren geleden kwam onze portefeullehouder voor zuidwest Den Haag, Arnim van oorschot, met het idee de egel neer te zetten als icoonsoort voor de o zo noodzakelijke corridors, groene ecologische verbindingszones in Den Haag Zuidwest. Hij lanceerde het idee in raadscommissies, de gemeenteraad en bij het college.

De egel is bij uitstek geschikt om de moeilijkheid van het in stand houden van groene verbindingen in de praktijk te brengen: een egel kan niet vliegen en niet springen. Egels hebben dus al moeite met een muurtje van een halve meter. Dat is van groot belang als je een groen dak op een parkeergarage wilt inplannen dat onderdeel moet zijn van zo’n verbinding.

Arnim zegt zelf over zijn verbondenheid met de egel: “De egel ken ik al vanaf mijn kindertijd. We woonden toen in Hoogezand aan de rand van een park. De egels kwamen tot bij ons in de tuin. Ons huis had een souterrain voorzien van een verlaagd raam. In het seizoen gebeurde het regelmatig dat er ‘s nachts een egel viel in de kuil van het raam, vaak wel enkele keren per week. Als kleine jongen had ik de taak de opgerolde egel weer veilig in de tuin te brengen. Ik schoof hem dan voorzichtig met de veger op het blik en bracht hem naar een veilig plekje in de tuin, vèr van het raam.”

Op 16 februari heeft de Partij voor de Dieren in Buurtboerderij De Nijkamphoeve de vol- en vasthoudendheid van Arnim beloond door hem een welverdiende oorkonde uit te reiken.