Home » Jubileum 95 jaar AVN – programma

Jubileum 95 jaar AVN – programma

Na 95 jaar inzet van de AVN voor natuurbescherming willen we nu vieren wat de natuur ons heden ten dage te bieden heeft! Op onze oproep aan kunstenaars om werk te maken gericht op de natuur in en om Den Haag werd enthousiast gereageerd. Van 1 tot en met 26 september kunt u komen kijken naar het mooie resultaat: de tentoonstelling ‘Ode aan de natuur in Den Haag en omgeving’. Daarnaast zijn een aantal activiteiten georganiseerd. Iedereen is welkom op de tentoonstelling in het gebouw van de Haagse Kunstkring (HKK) aan de Denneweg 64. Woensdag t/m vrijdag 12.00 - 17.00 uur / zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur. AVN leden hebben natuurlijk toch een streepje voor en ontvangen eenmalig bij vermelding van hun lidmaatschapsnummer de jubileumbrochure (zolang de voorraad strekt) en een drankje.

Aanmelden verplicht
We verwachten veel belangstelling voor het AVN jubileum en hopen ook dat in september weer veel kan. Maar aanmelden blijft verplicht voor alle evenementen. Wij kunnen u dan tijdig op de hoogte stellen van eventuele wijzigingen. Dus meldt u zich vooral zo spoedig mogelijk aan. U kunt dit doen door een mail te sturen naar aanmeldingenjubileum2021@avn.nl.
Zie ook de website www.avn.nl voor de laatste informatie en voor het actuele programma. De Coronamaatregelen zijn nog niet voorbij. Wij hopen en vertrouwen er op dat in september meer mogelijk zal zijn, maar wij kunnen helaas nu nog niet weten wat de maximale aantallen deelnemers mogen of kunnen zijn.

Jubileumprogramma

  1. 1 september: Opening van jubileum kunsttentoonstelling ‘Ode aan de natuur in Den Haag en omgeving’ door wethouder Hilbert Bredemeijer en jubileumborrel (genodigden en AVN leden op volgorde van aanmelding).
  2. 4 september: Vernissage voor de kunstenaars en andere betrokkenen. De tentoonstelling is open om 13.00 uur. Om 15.00 uur speelt Albert Brussee een half uur piano­muziek van de Haagse impressionist Van den Sigtenhorst Meyer waarin natuur een belangrijke rol speelt.
  3. 5 september: Buitenschilderdag. Zelf schilderen samen met kunstschilders Elske Wilton en Anneloes Groot. 10.00-16.00 uur. Aanmelden vóór 20 augustus.
  4. 11 september: Wandeling langs monumentale bomen, met Leendert Koudstaal en/of Bas Steenks. Startpunt HKK om 14 uur, na afloop een kopje koffie of thee in het gebouw van de HKK. Wij verwachten veel aanmeldingen, wees er dus vroeg bij!
  5. 12 september: Bijeenkomst waar kunstenaars vertellen over hun werk. Start 16.00 uur.
  6. 18 september: Fietstocht langs bomen in Mariahoeve, met Paul Boeters, DNA (Duurzaam Natuur en Architectuur) Mariahoeve. Start om 14 uur vanaf station Mariahoeve, voor de ingang op het Aegonplein.
  7. 19 september: reserve buitenschilderdag (zie 5 september).
  8. 25 september: Verjaardag van de AVN, met om 13.00 uur een informele lunch voor AVN leden gevolgd door een lezing om 14.00 uur door Mw Leltz, directeur van het Nationaal Park Hollandse Duinen.
  9. 26 september: Laatste dag van de tentoonstelling .

Voor alle evenementen geldt dat wij op dit moment onmogelijk kunnen inschatten hoeveel mensen wij mogen ontvangen. Daarom, ook als het er misschien niet bij staat: meld u aan op aanmeldingenjubileum2021@avn.nl! Aanmeldingen worden in volgorde van ontvangst behandeld en helaas moet gelden: ‘vol is vol.’