Home » Handen uit de mouwen in het groen

Handen uit de mouwen in het groen

De AVN krijgt wel de vraag hoe en waar je de handen uit de mouwen kunt steken in het groen. Hieronder een kleine greep. Meer informatie via info@avn.nl of bij de groepen zelf.

‘De Vuilraaptroep Licht op Groen en Geel’.
De Vuilraaptroep is een groep van ongeveer twintig enthousiaste vrijwilligers. Ze zetten hun ergernis over zwerfafval om in actie en gaan eens per maand met elkaar op pad om een stukje natuur op te ruimen. Kijk op vuilraaptroep.nl

Beheergroep Scheveningse Bosjes
De beheergroep komt de tweede zaterdag van de maand bij elkaar. De vrijwilligers verwijderen handmatig opschot en zwerfvuil. Ook worden struiken aangeplant en takkenrillen gemaakt. Kijk op hethaagsegroen.nl.

Vrijwilligers in het Rosarium (Westbroekpark)
De schoonheid van het Rosarium is niet alleen met de vaste professionals van de gemeente te bewerkstelligen. Daarom helpt op maandag een groep vrijwilligers met het onderhoud van de rozen. Kijk op hethaagsegroen.nl.

Werkgroep Westduinen
De Werkgroep Westduinen pakt woekerende soorten aan voor het herstel van de oorspronkelijke duinvegetatie en sluit illegale paden af met snoeimateriaal.

Beheergroep de Horsten
Een vaste groep van tien tot twintig mannen werkt eenmaal per week op een doordeweekse ochtend in de Horsten. De groep bestaat al bijna 50 jaar. Ze snoeien en planten en maken paden vrij van uitstekende takken.

Werkgroep Marlot
De groep vrijwilligers is alweer een aantal jaar met succes aan de slag in het bosgebied naast Park Marlot. Doel is meer diversiteit aan planten, insecten, amfibieën en vogels.

Natuurwerkdag 3 en 4 november 2023
En dan is er natuurlijk de natuurwerkdag. Jaarlijks in het hele land en inmiddels welbekend. Zie natuurwerkdag.nl