Home » Haagwinde niet meer verpakt voor verzending

Haagwinde niet meer verpakt voor verzending

Een veel gehoorde klacht was steevast, terecht, dat de Haagwinde voor verzending in plastic verpakt werd. Als wij na zo’n klacht of vraag probeerden de verpakking te wijzigen was dat of niet mogelijk, schreeuwend duur, of het hielp simpelweg niet.

Een aantal nummers van de Haagwinde werd in zogeheten bio-plastic verpakt. Biologisch afbreekbaar, dat wel, maar alleen in speciale composteerinstallaties. Het eindresultaat was een verpakking die in de praktijk nog minder ecologisch bleek dan de standaard plastic verpakking. Die mocht tenminste nog bij het plastic afval, terwijl het bio-based materiaal eigenlijk bij het restafval moest. Daardoor deden onze leden het natuurlijk zelden goed, want wie weet dat nou.

Eerder dit jaar leek er een oplossing. Helaas, doordat PostNL opeens de eisen aan poststukken veranderde, ging die toen niet door. Gelukkig heeft de drukker te elfder ure voor de vorige Haagwinde aangegeven dat er een andere methode was voor de verpakking, en wel met sluitzegels. De AVN heeft niet méér klachten over de bezorging binnen gekregen dan bij andere verzendingen, maar laat het ons (en PostNL) vooral weten mocht er iets misgegaan zijn bij de verzending..