Home » Cortenstaal in de Scheveningse Bosjes

Cortenstaal in de Scheveningse Bosjes

Terwijl de nieuwe beheerder van de grote groengebieden zijn best doet om gebruikers en omwonenden mee te nemen bij de nieuwe beheerplannen, zorgde een andere afdeling van de gemeente toch weer voor een onaangename verrassing.

De AVN wacht al weer vijf jaar op een plan voor paden en bankjes. Er is intussen wel een heuse ‘Miss Bank’ verkiezing geweest. Daarbij werd helaas weinig informatie gegeven over de bankjes, de kosten, vervangbaarheid, duurzaamheid, of aansluiting bij de historie. Paden en bankjes zijn vaak in slechte staat, dus het is mooi dat er wat gaat gebeuren. De nu gekozen bankjes zijn niet erg fraai maar wel vandalismebestendig. Alleen langs de Waterpartij komen de bij de verkiezing gekozen houten parkbanken. Aan de stadskant van de Teldersweg worden de asfalt wandelpaden vervangen door halfverharding.

De grote verrassing kwam bij de publicatie van een – definitief – ontwerp voor cortenstalen (dat ziet er uit als roestend ijzer maar is het niet) trappen bij de Ver Huellbank en het Engelandvaardersmonument. Om het makkelijker te maken voor de honden om bij het water te komen, stond er nota bene bij, terwijl traplopen voor honden wordt afgeraden. Bovendien is de plek waar het om gaat ook prima te bereiken over een pad en een bestaande trap, niet lang geleden vernieuwd.

 

Foto: voorbeeld van een cortenstalen trap. Bron VanEeStaal.nl / EECULAIR.nl