De abelen, bomen die je aankijken
We kennen twee soorten abelen: de witte en de grauwe. Allebei familie van de wilg en het geslacht populier. Maar abelen hebben wel een heel eigen karakter.
Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor Den Haag en omstreken
We kennen twee soorten abelen: de witte en de grauwe. Allebei familie van de wilg en het geslacht populier. Maar abelen hebben wel een heel eigen karakter.
In onze stad zijn meerdere wegen met een brede, groene middenberm. Zo’n groenstrook leent zich uitstekend om te beplanten met bomen. Deze aanplant zorgt voor een rustig beeld voor de weggebruiker, zeker als het tegemoetkomende verkeer door het groen wordt afgeschermd. Ook is er vaak sprake van een ecologische verbinding tussen groengebieden.
Portefeuillehouder Peter Hegi is in Rijswijk op meerdere fronten actief in het groen Onderstaand treft u zijn laatste nieuwtjes.
Het Florence Nightingalepark heeft ernstig geleden onder de bouwplannen, maar samen met het buurtpark ’t Kleine Hout aan de overkant van de Escamplaan kan het park nog een aantrekkelijk geheel vormen. Maar op 7 november besloot het college van B&W op dit weggedeelte maar liefst 7.600 verkeersbewegingen toe te staan.
Enige tijd geleden maakten wij melding van herinrichting van de Nieuwe Driemanspolder. Het wordt een nieuwe waterberging tussen Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag. Inmiddels is, na tien jaar voorbereiding, op 26 oktober de eerste symbolische steen gelegd.
Samenvatting
Elk najaar komen ze ons land binnenvliegen om hier de winter door te brengen. Zelfs parkvijvers worden bezocht. Velen zullen dan ook vertrouwd zijn met deze vrolijk fluitende eenden. De mannetjes hebben een fraaie vosbruine kop, doorsneden door een gele lengtestreep. Maar, hun rust wordt verstoord; gedonder in de lucht.
De Archeologische Werkgroep Den Haag en Omstreken is al meer dan 10 jaar bezig de archeologie van Solleveld in kaart te brengen. Tegelijk zijn er door de gemeenten Den Haag en Westland bij gelegenheid gedetailleerde en grondige onderzoeken gedaan naar o.a. het Merovingische grafveld van Solleveld en de Middeleeuwse boerenbewoning. Een spraakmakend onderzoek van de laatste jaren heeft plaatsgevonden op het terrein van de voormalige camping Molenslag net ten noorden van het dorp Ter Heijde. In het kader van Natura 2000-wetgeving kreeg het terrein de bestemming natuur en dus moest de camping verdwijnen.
Voorstel spoorvervanging aangenomen. Over de Scheveningseweg heeft de gemeenteraad in dezelfde vergadering eind november een besluit genomen. Het college heeft voorgesteld het meerderheidsadvies van de ‘Denktank voor spoorvervanging Scheveningseweg’ te volgen. (NB dat is een andere denktank dan de denktank voor de Scheveningse Bosjes). De raad ging daarin mee, drie moties werden verworpen.
Eind november heeft de Gemeenteraad de visie van de denktank voor de Scheveningse Bosjes en het Westbroekpark met een grote meerderheid vastgesteld (39 voor, 6 tegen). De visie zal worden verwerkt in een uitvoeringsplan dat begin 2018 door de Raadscommissie zal worden besproken, nog voor de verkiezingen.