Home » Twee AVN excursies

Twee AVN excursies

Vaak ploegen we voor u hele stapels papier door. Gelukkig hoeven daar geen bomen meer voor te worden geveld, maar het aantal pagina’s is alleen maar groter geworden in het digitale tijdperk. Alles heeft zijn keerzijde. Dat doen wij graag, maar af en toe is het toch tijd voor een ander soort activiteit. De coronamaatregelen lijken voorbij, het wordt voorjaar, tijd om weer samen op pad te gaan in de natuur! De AVN organiseert twee excursies voor u. Beide zijn in een gebied dat in het nieuws is.

Park Schakenbos
Op zaterdag 9 april om 11 uur gaan we op pad in Park Schakenbosch, Leidschendam. In Haagwinde 2 van vorig jaar juni heeft u er over kunnen lezen. Er staan veel mooie bomen en struiken, al zijn die wat verwaarloosd. Maar juist een verwaarloosd ‘rommelpark‘ heeft ook zijn charme. De vogels zullen zingen en de ooievaar is hopelijk terug op zijn nest. Het vroegere landgoed is bij buurtbewoners zeer geliefd. Helaas zijn er bouwplannen. Dus wellicht is het een laatste kans het te zien, onder leiding van IVN-gids Ria Hoogstraat.
Meld u snel aan bij excursie@avn.nl. Het aantal deelnemers is beperkt.

Scheveningse Bosjes
Op zaterdag 21 mei om 10 uur is er een wandeling door de Scheveningse Bosjes. Daar is begonnen met uitvoering van het eerste jaar van het beheerplan. Hoog tijd, want esdoorns groeiden te dicht op oude eiken, vinden velen. Of is er veel te drastisch ingegrepen? Het is goed om te evalueren. Want hoe gaat het verder, in de volgende vier jaar? We krijgen een toelichting van Albert-Jan van de Scheur, beleidsmedewerker grote groengebieden bij de gemeente.
Meld u snel aan bij excursie@avn.nl. Als er op tijd veel aanmeldingen binnen komen kan een tweede wandeling worden georganiseerd die ochtend.