Home » 15 oktober: Excursie Watergat bij Monster

15 oktober: Excursie Watergat bij Monster

In de gemeente Westland, ter hoogte van Monster / Ter Heijde is de duinstrook van Natura 2000-gebied Solleveld vrij smal. Helaas zijn er volop bouwplannen in de directe omgeving en maar weinig plannen om vrijgekomen ruimte door de verdwijnende glastuinbouw met natuur te vullen. De AVN legt in deze excursie graag uit welke mogelijkheden er zijn om toch een buffergebied voor de natuur erbij te krijgen: Watergat! Neem deze kans om ter plekke te gaan kijken. Op 15 oktober om 9 uur, onder leiding van Jacco Duindam. Het is dan volop vogeltrektijd en met een beetje geluk (dat is weersafhankelijk) krijgen we tot wel 100.000 trekvogels over ons heen. De excursie zal ook naar de Bloedberg gaan, altijd een mooi punt om de trek te observeren. Neem een verrekijker mee.

 

Gratis AVN excursie
Opgeven voor de excursies bij excursie@avn.nl. Er is een maximum van 20 deelnemers per excursie, dus wie het eerst mailt die het eerst maalt. Verdere informatie over de excursie krijgt u dan per mail, zoals waar we verzamelen en wat we doen bij te slecht weer.

Alle AVN excursies zijn gratis, maar als u als dank door middel van de donatieknop op onze website een kleine bijdrage kunt geven voor ons werk zijn wij u erkentelijk.