Home » 14 oktober 14 uur: excursie Buytenpark Zoetermeer

14 oktober 14 uur: excursie Buytenpark Zoetermeer

Het Buytenpark ligt ten noordwesten van Zoetermeer en is aangelegd op puin afkomstig van de stadsvernieuwing in Den Haag. Na de voltooiing nam behalve de recreant, ook de natuur het in bezit. Het park bestaat uit twee gedeeltes. Een ‘ouder’, laaggelegen, traditioneel park met aangrenzend een begraafplaats en sportvelden en een ‘jonger’, heuvelachtig gedeelte. Verder zijn er in het park verschillende grotere waterpartijen te vinden.

Het is hier het hele jaar goed vogels kijken en erg leuk vogels luisteren en fotograferen, ook roofvogels. Er zijn een mooie vogelwand en een oeverzwaluwwand te vinden.

Er is nogal wat te doen om het behoud van het park. Des te meer reden om daar op excursie te gaan met onze portefeuillehouder en dus uitermate ter zake kundige Leon van den Berg en vogelgids Wouter Parent.

Start: 14 oktober om 14 uur.

 

Afhankelijk van de beschikbaarheid van gidsen is er een maximum aantal deelnemers per excursie. Dus wie het eerst mailt die het eerst maalt. Verdere informatie krijgt u dan per mail, zoals waar we verzamelen en wat we doen bij te slecht weer.

Opgeven via excursie@avn.nl.

Alle AVN excursies zijn gratis, maar als u als dank door middel van de donatieknop op onze website avn.nl/donatie een kleine bijdrage kunt geven voor ons werk zijn wij u erkentelijk.