Home » 11 november 10 uur: excursie Scheveningse Bosjes

11 november 10 uur: excursie Scheveningse Bosjes

Om de woorden van het kamplied Johanna te gebruiken, in 1953 werd de Teldersweg aangelegd en sneed de Scheveningse Bosjes toen totaal in twee delen. Toch is het maar één bos. Die aanslag op het geliefde bos was niet de eerste, noch de laatste. In de 19e eeuw wilde de Kroonprins het gebied graag hebben als jachtterrein, maar de Hagenaars waren te zeer gehecht aan hun wandelgebied. Wethouder Ver Huell begon daarop met de aanleg van het romantische bos en de waterpartij. Door de jaren heen waren er veel plannen mee. Sommige gingen wel door, andere niet: een aula, Madurodam, hoteltoren, het Internationale Park…

 

Op een wandeling met portefeuillehouder Caroline de Jong langs het Madurodambos, de Waterpartij en het Belvedèreduin horen we over de geschiedenis en genieten we van wat er nu is. En bekijken we wat recent is veranderd en wat (mogelijk) gaat veranderen.

 

Start: 11 november om 10 uur.

 

Afhankelijk van de beschikbaarheid van gidsen is er een maximum aantal deelnemers per excursie. Dus wie het eerst mailt die het eerst maalt. Verdere informatie krijgt u dan per mail, zoals waar we verzamelen en wat we doen bij te slecht weer.

Opgeven via excursie@avn.nl.

Alle AVN excursies zijn gratis, maar als u als dank door middel van de donatieknop op onze website avn.nl/donatie een kleine bijdrage kunt geven voor ons werk zijn wij u erkentelijk.